Projektbeskrivning

Workshop

En workshop är höjdpunkten i vår verksamhet, det är workshop vi brinner mest för att skapa och hålla- Anledningen är enkel, i en workshop förenas teoretiskt och praktisk kunskap. Intuitionen sätts i arbete och dolda dynamiker medvetandegörs. Workshop är magi för oss på Instinkt.

  • Snabb och effektiv inlärning

  • Praktiska övningar där vi tillämpar de nya kunskaperna

  • Lär dig en ny färdighet inom några timmar.

  • Du får grunderna till en egen daglig praktik

Trygga och vana workshopledare

Workshops är höjdpunkterna i vår verksamhet. Det är på en workshop som den teoretiska kunskapen får möta den praktiska kunskapen. Under en workshop hos oss kommer våra erfarna instruktörer guida dig genom praktiska övningar, föreläsningar, egna övningar, ni kan arbeta två och två eller i smågrupper. Den största behållningen med att delta i en workshop är möjligheten att omsätta teoretiska kunskaper i simulerad verklighet.

Fenomenologisk grund

Vår verksamhet vilar på fenomenologisk, under workshops ligger fokus på hur fenomenen möter mig i stunden. “Mig” betyder här det “fenomenologiska jaget”, deltagarens levda kropp. Då alla våra modaliteter är kroppsbaserade faller det sig naturligt att kroppsmedvetenhet, interoception och varseblivning av andra i rummet är centrala begrepp inom vårt arbete. Det spännande med ett fenomenologiskt förhållningssätt är att varje workshop blir unik, då vi utgår och arbetar med “min” upplevelse av den egna kroppen i ett rum med andra blir varje situation och relationerna i den unika. Vare sig det är en workshop inom familjekonstellationer, rörelsefenomenologi eller TRE ligger fokus på att deltagarupplevelsen blir så bra som möjligt.

Sunda Gränser

En workshop med Instinkt vägleds av ett ramverk som håller deltagarna inom ett område där det inre arbetet är fruktbart. Detta ramverk består av komfortzonen och toleransfönstret. Komfortzonen är platsen där vi är komfortabla, här är det bekvämt och rentav hemtamt, här finns ingen utmaning och ingen tillväxt. Komfortzonen är en plats för vila och återhämtning. Toleransfönstret å andra sidan markerar gränsen för vad vi tolererar, när vi hamnar utanför vårt toleransfönster så går vi in i chock, vi dissocierar, vi fryser, vi får panik, vi slutar andas, vi stänger av. Utanför toleransfönstret finns heller ingen tillväxt, det kan vara skrämmande och det kan vara re-traumatiserande. Om vi tänker oss att vi har komfortzonen som en rund ring runt oss och toleransfönstret som en fyrkant utanför denna, då blir mellanrummet mellan dessa både utrymmen något vi kallar för stretch-zonen. Det är i stretch-zonen som potentialen för tillväxt finns, det är här kan vi bygga upp vår toleransförmåga, här kan vi göra livet större.

Vi Söker Inte Katharsis

Det finns ett flertal modaliteter som använder sig av katharsis, stark utlevelse, för att på något sätt “få saker ur systemet.” Några av dessa modaliteter är Dynamic Meditation, Re-birthing och De-armoring. Detta är något vi inte använder oss av och inte söker och vi ska nu förklara varför vi har denna ståndpunkt.

Tänk dig att en person kommer ut i livet öppen och tillitsfull, försvaren vilar och organismen är i fullständig balans. Sedan inträffar ett trauma som puttar organismen in i ett hållningsmönster, för den här individen blir rejält traumatiserad så det här hållningsmönstret håller traumat. För den här individen blir hållningsmönstret snarast som en rustning. När denna person börjar sin resa inom vuxenutveckling kommer personen till en workshop i de-armorering eller någon annan metod som driver på starka känslouttryck. När personen drivs till katharsis kan vi tänka oss att rustningen öppnas en liten bit för att känslan ska tryckas ut, men det övriga hållningsmönstret i kroppen saknar förmåga att integrera det som kommit ut. Resultatet blir inte sällan att hållningsmönster går tillbaka än kraftigare efter arbete med känslomässigt pådrivande metoder. Det här är min egen erfarenhet så därför sökte jag mig till andra mildare metoder som respekterar, ja rentav vördar, kroppens försvar.

  INSTINKT I SIFFROR

GRUNDADES ÅR 2018
INSTRUKTÖRER 1
CERTIFIERINGAR 3
UTFÖRDA FÖRELÄSNINGAR 12
ÅRLIGA KLIENTER 200

  ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag 9:00 – 16:00
Lördag Enligt kalendarium
Söndag Enligt kalendarium

  +468307700

ADRESS

Icon

MÖT VÅRA WORKSHOP LEDARE

Vi på Instinkt har som värdegrund för våra Workshops att ta dig utanför din komfortzon men hålla dig kvar innanför ditt toleransfönster. Du ska alltid kunna integrera dina nya lärdomar i din vardag.

DAVID PILBÄCK
DAVID PILBÄCKFöreläsare och TRE - Instruktör
David Pilbäck föreläser om stressrelaterad ohälsa. David certifierad Instruktör i TRE – Tension and Trauma Releasing Exercises och SSP – Safe & Sound Protocol.

VAD VÅRA KLIENTER SÄGER OM OSS

Citat från våra deltagare

Tack vare behandlingen är jag nu mycket mer utåtriktad och bekväm i stora sällskap. Jag sover bättre och är lugnare i tankarna.

JOAKIM MATHIASSON

Jag rekommenderar David Pilbäck alla dagar i veckan. Han är en trygg, engagerad och skicklig handledare med stor kunskap inom psykisk ohälsa och hälsa.

TYKO GRANBERGER

Boka en session

Fyll i formuläret för att skicka en intresseanmälan så återkommer vi med förslag på tid för en session.